2020

ERASMUS+ naslovna…

О б а в е ш т е њ е

o одобреном пројекту за финансирање у програму Европске уније Ерасмус +  у 2020.години

Програм Европске уније Ерасмус +, одобрио је за финансирање пројекат чији је учесник Економска школа Пирот под називом „Дигиталне вештине младих за бољу активност и писменост“, област КА105.

Основна активност пројекта је мобилност младих од 13 до 30 година, број учесника је 41, и то из следећих 8 земаља: Бугарске, Молдавије, Мађарске, Румуније, Грузије, Турске, Северне Македоније и Србије.

Пројекат се базира на следећем – организовање мобилности младих и коришћење неформалних метода учења за развој и стицање дигиталних вештина које промовишу употребу савремених технологија на исправан, здрав и сигуран начин у циљу унапређења иницијативе младих – кроз активно грађанско учешће, укљученост и ширење идеје  волонтирања, мултикултурални дијалог итд.     

Реализација пројекта трајаће 5 месеци у периоду од фебруара до јуна 2020. године а мобилност учесника је планирана за период од 21.04.2020. до 30.04.2020. године. У мобилности ће учествовати 4 ученика наше школе и вођа групе .

Овим пројектом остварују се специфични циљеви за ученике, наставнике и Економску школу Пирот као образовну институцију, која ће побољшати капацитете, атрактивност и међународне димензије школе кроз развој и имплементацију Европског плана развоја.                                       

Директор школе Марјан Ћирић,проф.

ВИШЕ о пројекту …