Спорт

На почетку сваке школске године ученицима се понуде слободне активности чији ће садржај бити реализован у току школске године. Ангажовање ђака у слободним активностима има важну улогу у целокупном процесу образовања. Дружење, такмичење, креативност, радост због победе и туга због пораза, доприносе формирању и правилном обликовању личности наших ученика.

Најпопуларније међу ученицима су спортске секције. Запажени су и бројни резултати које ученици Економске школе остварују такмичећи се у разним ранговима. Вредност постигнутих резултата већа је када се зна да Школа још од свог оснивања нема своју фискултyрну салу. Од 2006. године наши ученици су добили могућност да користе једну од најсавременијих спортских дворана у Србији, Спортску дворану „Kеј“. Поред спортске дворане изграђени су и отворени терени за мале спортове, што ће додатно обогатити спортске активности у Школи. За свакодневне спортске активности, ученици користе модерно опремљену и климатизовану спортску халу. Хала је саграђена уз Школу, па самим тим пружа могућности ученицима за спортске активности током целе године и у свим временским условима. Овакви услови пружају могућност спортских такмичења са другим клубовима и  школама. Наставу физичког васпитања води стручни тим професора Љубомир Kаменовић и Александар Живковић. Kошаркашка екипа Економске школе је у школској 1996/97. години постигла изузетан резултат. Редом су наши кошаркаши побеђивали на Општинском, Окружном и Међуокружном школском првенству. На Републичком такмичењу у Врању заузели су високо четврто место у конкуренцији најбољих средњих школа Србије.

image174

Kошаркашка екипа Економске школе првак на Окружном такмичењу.

Стоје: проф. Kаменовић Љубомир, Јовановић Милан, Лакићевић Ивица, Алексић Никола, Јовановић Братислав и Денчић Братислав. Чуче: Цветковић Владимир, Сурланџис Миодраг, Мијалковић Јовица, Ђорђевић Бојан, Ранчић Милан, Манчић Зоран и Здравковић Драган.

image175

Стонотенисери,учесници Републичког такмичења са професором Живковићем

image176 image177

e1-620x350 e2

Економска школа шампион Србије у малом фудбалу 2015 године.