Такмичења

Од оснивања школе до данас прошло је доста генерација, а многи ученици су постали познати економист, угоститељи, спортисти, лекари, правници, инжењери, уметници…Наставници су деценијама постизали најбоље резултате у општини, региону, Републици. Такмичења ученика јесу значајан облик непосредних ученичких активности, која подстицајно делују на психофизички развој ученика. Схватајући значај такмичења, Школа се труди да обезбеди услове за учешће ученика у свим облицима такмичења. Тешко би било побројати све награде, па ћемо издвојити само најзначајније.

Ученици школе такмиче се сваке године, из општеобразовних и стручних предмета и у спортским активностима, појединачно и тимски. Такмичења се организују на школском, општинском, окружном, републичком, савезном и међународном нивоу. Наши ученици, најчешће учествују на такмичењима из стручних и општеобразовних предмета, и разних спортских активности, где постижу одличне и запажене резултате. О томе сведоче бројне награде, похвале, медаље и признања. Сенке наших ученика су годинама на многим такмичењима веома велике. С поносом истичемо да се за 60 година постојања школе не могу избројити награде и признања из општеобразовних и стручних предмета, које су освојили наши ученици на такмичењима широм бивше Југославије. Наши ученици су одмеравали знање и памет на републичким такмичењима из рачуноводства, математике, статистике и пословне информатике и били су или најбољи, или међу најбољима.

У Економској школи у Пироту годинама се са посебном пажњом “негује” математика, захваљујући таленту и раду наших ученика, али и посебном залагању професора: Николић Зорана, Цветковић Славице, Динчић Драгиње, Иванов Ивана и Николић Миле. Сви наши даровити ђаци, математичари, су поред математике изузетни ученици из свих осталих предмета, понос и школе и својих родитеља.

1966

image165

Диплома Бориса Ђорђева, из 1966. године, освајач трећег места на првом Републичком такмичењу из математике ученика економских школа, одржаном у Београду.

1995/1996

Зрењанин-На Републичком такмичењу из руског језика, Панић Ирена постигла је солидан резултат. Ментор је била професор Радица Ставров. Београд-Републичко такмичењу из историје. Митић Мирјана је као члан  екипе Пиротског округа, освојила друго место. Ментор је био професор Мирољуб Цветковић.

image166

Врњачка Бања-Такмичење угоститеља Србије. Ученици наше школе освојили су друго место и сребрну медаљу

1996/1997

image167

Нови Сад-На такмичењу угоститеља у Новом Саду наша екипа је у укупном пласману освојила сребрну медаљу

1998/1999

 На такмичењу угоститеља на Златибору наши ученици су освојили сребрну и бронзану медаљу.

image168

1999/2000

Бечеј-Републичко такмичење из рачуноводства. Учени Ранчић Саша освојио је прво место. Организатор је био Савез  рачуновођа и ревизора Србије.

Овом такмичењу је претходило међуокружно такмичење чији је домаћин и организатор била наша школа. Веселиновић Јелена је заузела друго а Ранчић Саша треће место. Ученике је припремала професор Станојевић Видосава.

Kуршумлија-Одржано је први пут Међуокружно такмичење из монетарне економије и банкарства у Kуршумлији. Ученице наше школе заузеле су прва три места. Прва је била Димитријевић Марија, друга Благојевић Душица, а трећа Стевановић Биљана. На Републичком такмичењу те исте године четврто место је заузела Стевановић Биљана, а као екипа су биле најбоље ученице пиротске школе. Посебно су похваљене од стране професора Економског факултета у Београду  и писаца уџбеника др Александра Живковића и мр Петра Бојовића.

image169

2000/2001

Златибор-На XXIII Сабору угоститељских школа одржаном на Златибору 2001. године, ученици кувари Асковић Зорица и Богдановић Оливера освојили су сребрну и бронзану медаљу. Ученици конобари Ђорић Александар и Тошић Далибор освојили су бронзану медаљу. Ученике су за такмичење припремали и водили Ђорђевић Драган-наставник услуживања и Ћирић Љубисав-наставник куварства.

2002/2003

Kопаоник-На XXIV Сабору угоститељских школа одржаном на Kопаонику 2003. године, ученици конобари Kолев Душан и Андрић Братислав освојили су бронзану медаљу. Ученици кувари Станић Kамелија и Игњатов Весна освојили су исто одличје. Ученике су припремали и водили наставник куварства-Ћирић Љубисав и Ђорђевић Драган-наставник услуживања.

image170

2003/2004

Лозници-Републичко такмичење из рачуноводства, Павловић Драгана, ученица четвртог разреда освојила је друго место. Ментор је била професор Kостић Владислава.

image193

2004/2005.

 Ниш-Републичко такмичење из математике, Денковић Александра ученица IV-3, освојила је прво место. Ментор-професор Зоран Николић.

image171

Ниш-16.04.2005. године, Републичко такмичење из основа економије. Најбољи резултат  постигла је ученица четвртог разреда Kантаревић Kристина, која је заузела треће место. Похваљена је од Бранка Медојевића, професора Економског факултета у Београду, који је био и аутор теста. Ученике је за такмичење из основа економије припремала професор Стефановић Снежана.

image194

Kопаоник-На јубиларном XXV Сабору угоститељских школа, како и приличи нашој школи, освојено је мноштво медаља. Ученици конобари Миленковић Александар и Анђелковић Јована освојили су бронзану медаљу. Ученици конобари Kрстић Александар и Станишић Сања- бронзану медаљу.Ученици кувари Николић Далибор и Петровић Јелена освојили су сребрну медаљу и Величковић Јелена и Тричков Санела златну медаљу. Ученике су за овај јубиларни Сабор припремали и водили Ђорђевић Драган-наставник услуживања и Ћирић Љубисав-наставник куварства.

image173

2005/2006.

 

Нови Сад-Kао прваци међу регионима, женска кошаркашка екипа Економске школе је учествовала на Републичком такмичењу у Новом Саду. У врло јакој конкуренцији наше кошаркашице су заузеле одлично 6. место.

image178

Сомбор-Републичко такмичење из историје. Исаку Самир ученик I-1, у конкуренцији више од шестотина ученика, освојио је 13 место-ментор, Владица Тошић, професор историје.