Матуранти Економске школе Пирот, образовног профила кулинарски техничар, реализовали свој матурски рад

Матуранти образовног профила кулинарски техничар Економске школе Пирот су, уз свесрдну помоћ и подршку својих професора Зоране Костов и Драгана Ђорђевића, реализовали свој матурски рад објединивши на уникатан начин гастрономију, традицију, уметност казивања и локал патриотизам.

Наиме, тема матурског рада била је пиротска кухиња, а уз инспиративне гошће, Дуњу Чинче и Ђулу Де Боер, дегустација матурског рада претворила се у прави перформанс.

На матурској трпези су се, из обиља хетерогених пиротских специјалитета, нашла слатка од шљиве и дуње, неизоставни качкаваљ, сукана баница, печеница, посна сарма са орасима, сир, проја, таратор салата, славска погача, укратко све оно што нас чини препознатљивим.

Свој допринос дао је и вишеструки одликаш Економске школе у припреми јела са роштиља, Алекса Крстић, а ручак је зачинило неизоставно пиротско јагње.

Гастрономски ужитак имао је посебну драж уз казивања гошћи, позитивно расположење и ретроспекцију, али и примесу сете и емоција евоцираних у дискурсу.

Сигурни смо да ће се и наши матуранти са сетом сећати средњошколских дана, а још сигурнији да ће бити репрезентативни примери где год радили, у земљи и свету.

Срећно!