Представник Економске школе Пирот позван је да присуствује конференцији у организацији Министараства просвете Републике Србије

28.05.2024.год. у Београду је одржана конференција „Средње стручно образовање у Србији: оспособљавање за будућност“ , у организацији Министараства просвете РС , Привредне коморе РС, Аустријске агенције за образовање и интернационализтацију (OeAD) и Аустријске привредне коморе.

Конференцију је отворила министарка просвете (амбасадор републике Аустрије, директор аустријске агенције за образовање, руководилац центра за едукацију привредне коморе).

На конференцији представљени су примери добре праксе , разговарало се о актуелним трендовима, изазовима и будућим приоритетима у средњем стручном образовању у Србији.

На тематским сесијама радне групе су разговарале о кључним дешавањима у образовању.

Закључак:
– Понуда образовних профила одговара потребама тржишта.
– Дуално образовање увести свуда где профил омогућава.
– Примена флексибилног принципа (треба бити спреман на сталне измене наставних планова и тиме избећи замку академизације.
– Користити што више дигиталних алата у настави.

Текст и фотографије: проф.Видосава Станојевић

Део фотографија преузет са сајта: https://prosveta.gov.rs/vesti/djukic-dejanovic-opredeljenje-ministarstva-i-vlade-srbije-je-da-ponuda-obrazovanih-profila-u-srednjim-strucnim-skolama-odgovara-onome-sto-su-potrebe-i-zahtevi-trzista