У Економској школи Пирот је одржана свечаност поводом обележавање школске славе Свети Сава

И ове године на Дан Светог Саве пред иконом нашег светитеља и просветитеља окупили су се ученици Економске школе Пирот.

У свечаном расположењу, у холу школе, свештеник је благословио присутне и приступио сечењу славског колача. Уследила је поздравна реч домаћина – директора Марјана Ћирића, потом су ученици пригодним програмом подсетили присутне на значај рада и дела првог српског просветитеља и и заштитника школа и ученика Светог Саве. Својим одрицањем од материјалног и приклањању духовним и општељудским вечним вредностима, некада краљевић Растко Немањић, потоњи Свети Сава указује данас више него икад на пут врлина и напретка појединца и друштва – порука је светосавске академије. Нарочит утисак оставио је наступ школског хора, рецитовање и казивање талентованих ученика школе.

Прослава Светог Саве била је и прилика да се скорашњим пензионерима уруче поклони и похвале добитница Светосавске награде са сребрњаком, професорка математике Мила Николић и добитници Светосавске похвале – стручно веће математичара.

Свечаној академији су присуствовали и чланови Школског одбора, Савета родитеља Економске школе Пирот и посебни гости, представници партнерске школе “Пенчо Симов” из Бугарске.