У Економској школи Пирот, реализована Новогодишња хуманитарна представа, у оквиру пројекта Реинтеграција 2

Новогодишња хуманитарна представа

Данас је у Економској школи Пирот реализована Новогодишња хуманитарна представа, у оквиру пројекта Реинтеграција 2.

Циљ Новогодишње хуманитарне представе је био да се представе карактеристике и занимљивости четири групе народа, које су по броју најзаступљенији у Пироту и околини. У припреми и реализацији представе учествовали су ученици наше школе одељења 3-1, 3-2 и 3-3, док су у припреми и организацији представе и претходно реализованих радионица учествовали Марјан Ћирић, директор Економске школе Пирот, Силвија Нешић, представник удружења грађана “Тернипе” и Александра Влатковић, педагог Економске школе Пирот.

Реализована представа је, поред образовног и васпитног карактера, и хуманитарног карактера који се огледа у прикупљању хуманитарне помоћи најугроженијој деци и ученицима, и трајаће 2 дана.

Пројекат Реинтеграција 2, у оквиру којег је реализована данашња представа, усмерен је ка јачању економских, психосоцијалних и институционалних капацитета у региону кроз организацију радионица за угрожене категорије обухваћене пројектом.

Захваљујемо се свим учесницима представе, као и ученицима професорима и гостима који су својим присуством улепшали овај догађај.