Економска школа Пирот, учествовала на транснационалној конференцији под покровитељством и у организацији ЦЕРВ-а на Малти

Економска школа Пирот учествовала је на транснационалној конференцији под покровитељством и у организацији ЦЕРВ-а. Конференција је одржана на Малти, у временском периоду 26.11-1.12.2023.у оквиру пројекта “Одржива решења за зелени приступ у урбаним срединама “.

Представник Србије је била професорка Економске школе Пирот, Људмила Јовановић.

У оквиру ЦЕРВ-а, који програмски и финансијски подржава Европска комисија, а који је уједно и највећи програм ЕУ са буџетом од 1,5 милијарди евра намењених промовисању и заштити вредности ЕУ, разматрана су одржива решења и примери добре праксе у оквиру Зелене иницијативе. Овим пројектом остварује се општи циљ програма, а то је пружање финансијске подршке за грађански активизам, једнакост, инклузију, очување животне средине, што такође представља приоритете ЕУ у предстојећем периоду.

Поред представника наше школе, конференцији су присуствовали и представници организација и институција са Малте, из Немачке, Пољске, Италије, Турске, Хрватске, Португалије, Румуније и Бугарске. Конференција је реализована кроз радне посете, презентације и размену искустава представника свих присутних земаља.