Ученици Економске школе Пирот, образовни профил угоститељски техничар на Дивчибарама похађали обуку за баристе

Ученици Економске школе Пирот, образовни профил угоститељски техничар су 27-29.04.2023. године на Дивчибарама похађали обуку за баристе

Позив за ову обуку је уследио од члана НВО Удружења грађана “Тернипе” у Пироту, које има изузетну сарадњу са Удружењем жена Србије.

Дуги низ година Удружења жена Србије и НВО Удружење грађана “Тернипе”  врше различите  обуке са осетљивим групама жена и младих у циљу постизања идеја за покретање сопственог бизниса.

Ученицима је предавање држао познати сомелијер Србије Дејан Живкоски, предавање о улози баристе у угоститељству као и важним корацима у прављењу различитих коктела.

Трећег дана обуке,  ученици су имали предавање и практичан рад и о кафи, као и техникама “латеарт” односно цртању у шољици кафе.

Пуни утисака, нових знања и вештина ученици, су уживали у обукама, и задовољни се вратили кући , где ће верујемо, применити све што су научили.

Ученици су стекли и нова познанства са вршњацима из Средње стручне школе из Пирота, Беле Паланке,  Ниша, Алексинца, Новог Сада и Суботице.

Аутор фотографија, професорка Економске школе Пирот:  

Љиљана Танасковић @ljiljana.tanaskovic.1