Диплому „Свети Сава“ је добило стручно веће економске групе предмета Економске школе Пирот

У Свечаној сали Градске управе Пирот традиционално на Савиндан додељена су признања “Свети Сава” у области образовања.

Диплому „Свети Сава“ је добило и стручно веће економске групе предмета Економске школе Пирот.

Ученици и професори Економске школе Пирот су редовни учесници такмичења под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја, али и других такмичења. Ученици, нарочито у последњих неколико школских година остварују велике успехе на републичким такмичењима, како из општеобразовних тако и из стручних предмета. Нарочито су запажени резултати на такмичењима ученика образовних профила из подручја рада економија, право и администрација и то из предмета принципи економије, основа економије, рачуноводства, пословне економијеи статистике.

Највећи успеси ученика Економске школе Пирот који су остварени у претходном периоду на републичким такмичењима из економских предмета су:

– У Кикинди, 08. и 09. априла 2022. године, када је одржано Републичко такмичење из рачуноводства, на коме је ученица наше школе Анђела Ђорђев IV-1 освојила друго место. Ментор ученици је  Ивана Миливојевић, професор економске групе предмета;

– На републичком такмичење из рачуноводства, одржаном у  Горњем Милановцу  21. и 22. априла 2017. године када је ученик наше школе Душан Стојановић IV-2, освојио треће место. Ментор ученику је била професорка економске групе предмета Видосава Станојевић.