Економска школа у Пловдиву

Економска школа Пирот је и ове године учествовала на двадесетпрвом Међународном сајму виртуелних предузећа у Пловдиву у Бугарској, који је одржан 26. и 27. априла 2018. Сајам је организовало Министарство образовања и науке Републике Бугарске.

pl1

На сајму је своје пословање обављало 121 виртуелно предузеће из Бугарске, Србије, Румуније, Црне Горе и Луксембурга. Пирот су представљали Економска школа Пирот и Млекарска школа.

pl2

Економску школу Пирот су представљали 4 ученика, 4 наставника и директор школе.

pl3

Ово је била изузетна  прилика да ученици покажу практична знања стечена у школи на часовима обуке у бироу и обуке у виртуелном предузећу али и прилика да размене искуства са ученицима из других држава. Град Пирот и Економска школа Пирот су представљени на најбољи могући начин.

pl4

pl5

У оквиру ове манифестације је одржано и 5. међународно такмичење из обласи предузетништва “Global Enterprise Challenge”. Економску школу Пирот представљали су Анђела Павловић и Александар Јелић, ученици четвртог разреда. Такмичари су били груписани у 10 тимова, који су покивазали способности и знања из предузетништва, при чему је тим Анђеле Павловић освојио убедњиво прво место, показавши завидан ниво предузимљивости и одлично познавање енглеског језика.

pl8

Анђела Павловић је добила пригодне награде и право уписа без пријемног на Економском факултету у Софији.

pl7

pl6