Економска школа Пирот учествује у оквиру ЕРАСМУС плус, КА2 пројекта

Економска школа Пирот учествује на онлајн семинару “Оснаживање креативности у образовању” као придружени партнер у оквиру Еразмус + КА2 пројекта, заједно са организацијама са Малте, из Енглеске, Италије, Норвешке и Турске, а под покровитељством малтешке организације Genista Research Foundation.

Циљ семинара је унапређивање компетенција за коришћење нових метода које подстичу креативност, иновативне идеје, предузетништво, динамички приступ раду и успешно превазилажење свих препрека и изазова у раду, као и унапређење сарадње школе са екстерним партнерима.

Семинар такође промовише подстицање развоја когнитивне комплексности код ученика и  њено ефективно коришћење.

Семинар похађа 16 чланова колектива Економске школе, одвија се на енглеском језику, при чему ће учесници из свих земаља дати свој допринос новим идејама и примерима добре праксе.

Поред свих бенефита који овај семинар и сарадња са организацијама из различитих земаља доноси, посебно издвајамо чињеницу да је досадашње искуство, рад и залагање овог пута Економској школи донело титулу угледне школе на пољу неговања креативног приступа раду, о чему ће нарочито бити речи на семинару.

Директор школе: Марјан Ћирић,проф@marjanciric972

Аутори фотографија: Биљана Станојевић Крстић,проф и Драган Николић,проф.

Music free: pixabay.com / optimistic-corporate-technology-143544

Администратор и аутор видео материјала: 
@galenikolic