У Економској школи Пирот одржана осма седница УО Заједнице

У Економској школи Пирот је 23. и 24. маја 2022. године одржана осма седница Управног одбора Заједнице економских, правно-биротехничких, трговачких и туристичко-угоститељских школа Србије. Чланови Управног одбора су директори школа из Суботице, Бечеја, Београда, Земуна, Ужица, Чачка, Врњачке бање и Ниша. Седници су присуствовали и наставници и стручни сарадници Економске школе Пирот.

Две најважније одлуке са седнице су иницијатива за увођење образовних профила у економске школе – Техничар пословне информатике и Техничар заштите од пожара и катастрофа  

Друга битна одлука је предлог домаћинства Републичких такмичења у школској 2022/23. години. Економска школа Пирот ће у наредних десет година бити домаћин међународног Сајма виртуелних предузећа.

Након седнице Управог одбора, Градоначелник Пирота Владан Васић је уприличио пријем за директоре, чланове Управног одбора. Градоначелник је са задовољством подржао предлог да се у Пироту одржава међународни Сајам виртуелних предузећа.

Организацијом Државног такмичења из историје за ученике средњих школа и седнице Управног одбора Заједнице економских школа, Економска школа Пирот је оправдала поверење Министарства просвете, Друштва историчара и Заједнице економских школа и побољшала свој рејтинг на листи средњих школа у Србији .

Д и р е к т о р

Ћирић Марјан,проф.