Успешна сарадња ученичких парламената Економске школе Пирот и ШОСО „Младост“

Дечија недеља је највећа национална манифестација за заштиту и промоцију права детета у Републици Србији, а ове године се обележава под слоганом: „Ја сам дете, имам план: Толеранција љубав за сваки дан!“

У складу са слоганом за Дечију недељу, наша школа је планирала да ученици представници нашег ученичког парламента и парламента ШОСО „Младост“ реализују заједничку радионицу на тему вршњачке и међугенерацијске толеранције, подршке и солидарности.

У посету ШОСО „Младост“ су кренуле ученице чланице Ученичког парламента Економске школе Пирот: Уна Стојановић и Катарина Митов из IV-1, Јана Божилов и Теодора Видановић из IV-1, Ања Здравковић и Христина Костадиновић из II-3.

Са собом су понеле играчке од природног и рециклираног материјала које су поклониле деци предшколске групе у ШОСО Младост, а ручно су их израдили ученици одељења I-3 и I-4.

Ученици обе школе су активно учествовали у радионици на којој је презентовано деловање ученичких паралмената ШОСО „Младост“ и Економске школе Пирот и вршњачка и међугенерацијска толеранција, подршка и солидарност.

Радионица је на практичан начин пружила нова знања ученицима о значају разумевања других, толеранцији различитости и важности сарадње.

Након радионице, ученице наше школе су обишле школу и упознале могућности које она пружа у развоју деце са посебним потребама.

Најлепши и најемотивнији део посете је био одлазак у предшколску групу. Деца су нас дочекала са великим задовољством и радошћу. Посебно су били радознали и срећни када су открили играчке које су добили на поклон од наших ученика.

Сусрет се завршио са жељом да се овакав начин сарадње настави и убудуће.

Текст: Славица Николић,психолог Економске школе Пирот

Оставите одговор