2021

ERASMU+ naslovna…

О б а в е ш т е њ е

o одобреном пројекту за финансирање у програму Европске уније Ерасмус +  у 2021.години.

Пројекат „Зелене вештине за еколошки свесну омладину-обука за младе“ је један од програма Европске Уније Еразмус плус.

Реализација самог пројекта траје 6 месеци, а конкретна мобилност реализована је за временски период од 1.- 6.11.2021.године. Активност пројекта била је реализована у Софији. У активност пројекта била су укључена 35 учесника из 15 земаља, међу којима су учествовале и две професорке Економске школе Пирот. Поред представника Економске школе Пирот у пројекат су учествовали и представници из следећих земаља: Шпаније, Португалије, Грузије, Летоније, Естоније, Турске, Румуније, Украјине, Македоније, Босне и Херцеговине и Бугарске. Учесници пројекта су били различитих узраста: ученици средњих школа, професори и чланови организације заштите животне средине.

Цела недеља проведена у Софији била је комплетно испуњена разним активностима. Радни дан почињао је у 9h, а завршавао се у вечерњим сатима. Сваки дан је почињао различитим предавањима која се тичу еколошки одрживог развоја и подизања свести о заштити животне средине. Након предавања организоване су радионице намењене решавању проблема очувања животне средине, јер је то један велики проблем са којим се сусрећу како земље у развоју, тако и развијене земље. Сваки учесник овог пројекта презентовао је своју организацију и своје окружење. Ми смо презентовали Економску школу Пирот, а и саму локалну заједницу како ради на очувању животне средине.

Циљ овог пројекта је професионални развој омладине и њихово учешће у борби против климатских промена, примена иновативних еколошких приступа и праксе, као и подизање свести о заштити животне средине. Сврха овог пројекта је да учесници развију „Зелене вештине“, да унапреде свој рад промовишући еколошки одрживо и одговорно понашање младих према природи.

Учешћем у пројекат „Зелене вештине за еколошки свесну омладину“ Економска школа Пирот ће побољшати своје капацитете, атрактивност и међународне димензије школе кроз развој и имплементацију Европског плана развоја.

Учесници пројекта:

Проф. Дина Панчић

Проф. Анђела Ћирић

7-IMG_16357896 6-IMG-1651396 5-IMG-20211101 4-IMG_163592826 2-IMG-2805 1-IMG-4019707