Digitalne veštine mladih za bolju aktivnost i pismenost

О б а в е ш т е њ е

o реализацији пројекта у оквиру програма Европске уније Еразмус +

 

Програм Европске уније Еразмус +, одобрио је за финансирање пројекат под називом „Дигиталне вештине младих за бољу активност и писменост“. Учесници пројекта су млади људи из Турске, Украјине, Бугарске, Северне Македоније, као и ученици Економске школе Пирот.

У периоду 20 – 27.10.2020. године  имплементирана је главна активност пројекта.

Четири ученика Економске школе Пирот је у пратњи професором боравило у граду Габрово у Бугарској.

Реализоване су интерактивне сесије везане за развој дигиталних вештина и побољшање писмености, интерактивне игре за подстицање тимског рада, такмичарског духа и пријатељства, развијале су се креативне, дигиталне, језичке и комуникацијске вештине, промовисала се међукултурална комуникација и једнакост, интерактивне ситуације у којима су учесници били директно укључени у процес коришћења, стварања и дељења дигиталних алата за потребе младих у различитим областима као што су култура, спорт, образовање, заштита животне средине итд.

Ово је други пројекат у оквиру програма Европске уније Еразмус+ који су реализовали ученици и професори Економске школе Пирот, и тиме ће се још више побољшати капацитете, атрактивност и међународне димензије школе кроз развој и имплементацију Европског плана развоја.

Директор школе Марјан Ћирић,проф.

 475312sertifikat-Anastasija-Petrovic-min.Anastasija-Petrovic-Youthpass